In Fulltime, Hittech Landes, Emmen, Nederland, Vacatures

Hittech Landes | Frezer – CAD/CAM programmeur

Standplaats: Emmen

 

CNC Frezer CAD/CAM Programmeur

 

Wat is je uitdaging als CNC Frezer en CAD/CAM Programmeur?

Ben jij als ervaren CNC Frezer toe aan jouw volgende stap binnen een hightech organisatie? Ben jij in staat om nauwkeurigheid, maakbaarheid en snelheid om te zetten in CAM programma’s en deze zelf ook te realiseren? En hou jij van afwisseling tussen productie en het bedrijfsbureau? Check dan snel deze vacature bij Hittech Landes in Emmen!

Hittech Landes produceert speciale en klantspecifieke onderdelen voor onder andere de aerospace-, semiconductors- en medische industrie. Je krijgt te maken met ontzettend nauwkeurige precisie onderdelen van 5 tot 1000 mm. Als organisatie zijn ze hard aan het groeien met grootste plannen om in het eerste kwartaal van 2024 de overstap te maken naar een nieuw en groter pand.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Bij Hittech Landes ga jij de veelzijdige functie van CNC Frezer en CAD/CAM Programmeur vervullen. Ongeveer 30% van je tijd besteed je aan offline programmeren met Edgecam op het bedrijfsbureau, terwijl je de overige 70% zelf achter de machines staat. Het is een afwisselende functie waarbij je niet alleen jouw eigen programma’s programmeert, maar ook die van je collega’s. Je biedt namelijk ondersteuning voor de 20 machines die ze hebben.

Als programmeur speel je een rol bij het optimaliseren van bestaande programma’s en het programmeren van nieuwe offline programma’s. Je analyseert de nieuwe producten en bedenkt een zo efficiënt mogelijke bewerkstrategie voordat je gaat programmeren.

Binnen Hittech werk je met 3- en 5-assige freesmachines of draaifreescombinaties van Hermle & DMG. Je programmeert ook voor de BMO Robot en maakt gebruik van APM voor de Tool Database.

Ook dit ga je doen als CNC Frezer en CAD/CAM Programmeur

 • Je ontwerpt nieuwe opspanmallen met SolidEdge en vertaalt ze naar Edgecam
 • Op dagen dat je achter de machines staat, ontlaad en controleer je ’s ochtends de nachtproductie. Aan het einde van de dag laad je de machines weer en programmeer je de robots voor de nieuwe nachtproductie.

Wat heeft Hittech Landes jou te bieden?

Je werkt nauw samen met twee afdelingen. In de productie ben je omringd door 15 collega-frezers. Op het bedrijfsbureau ontvang je ondersteuning van een fulltime programmeur, een werkvoorbereider, inkoop en een planner. Je komt terecht in een hechte omgeving waar iedereen bereid is om net dat extra stapje voor elkaar te zetten.

 • Direct dienstverband bij Hittech Landes! Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie. Hittech Landes wil graag samen mooie resultaten behalen.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Goed salaris (€ 3.000 – € 4.250), afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring, reiskostenvergoeding tot max 60 km enkele reis, 38-urige werkweek, cao kleinmetaal, pensioenregeling via Pensioenfonds PMT, 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling. De groei van het bedrijf biedt kansen voor jouw rol; een uitdagende stap in digitalisering, het mede opzetten van onbemande productie en de mogelijkheid om op termijn een groter deel van je tijd bezig te zijn met programmeren.
 • Je werkt van maandag t/m vrijdag. De werktijden zijn van 07:30 tot 16:15.
 • Jij profiteert mee in de winst met een winstdeling! Vier keer per jaar wordt er gekeken of er ruimte is voor winstdeling. Het bedrag varieert per jaar maar kan oplopen tot een extra maandsalaris! Een heel fijn extraatje dus!
 • Een personeelsvereniging die zorgt voor de leukste uitjes. Jaarlijks verzorgt de personeelsvereniging (€10,- eigen bijdrage) drie leuke uitjes en organiseert Hittech Landes zelf ook twee personeelsfeesten.
 • Je krijgt de mogelijkheid om een fiets te leasen, wat door Hittech wordt gefaciliteerd.

Wat breng je mee als CNC Frezer en CAD/CAM Programmeur?

 • Minimaal Mbo niveau 4 werk -en denkniveau richting Verspaning
 • Ervaring met programmeren. Bekendheid met de programma’s SolidEdge en EdgeCam is mooi meegenomen, maar geen must
 • Je bent iemand die bereid is om een stapje extra te zetten voor jouw collega’s

Waar ga je werken?

Hittech Landes in Emmen is gespecialiseerd in het produceren en leveren van nauwkeurige en complexe mechanische producten en samenstellingen aan diverse industrieën, zoals de aerospace-, semiconductors- en medische technologie. Zij hechten veel waarde aan kwaliteitsborging, met volledige traceability van hun processen en certificaten voor hun producten. Hun machines zijn in staat om micron-nauwkeurigheden te realiseren. Met AS 9100 en ISO 9001 certificeringen zorgen ze ervoor dat de producten op tijd en met de juiste kwaliteit geleverd worden.

Hittech Landes is onderdeel van de Hittech Group en sinds 2004 continu bezig met het aanscherpen van processen, moderniseren en automatiseren van productietechnologieën en het verdiepen van kennis. In totaal hebben zij 9 vestigingen in Europa en Azië met circa 650 vakspecialisten. Hun ambitie? Qua omvang en expertise een steeds grotere waarde bieden aan professionele OEM’ers in hoogwaardige sectoren.

METAALKANJERS beheert deze vacature namens Hittech Landes. Sollicitaties dienen dan ook via Metaalkanjers te verlopen. Een goede klik tussen jou als potentiële collega en Hittech Landes vinden we erg belangrijk. De gesprekken over de vacature, jouw achtergrond en elkaars verwachtingen vinden daarom plaats bij Hittech Landes.

Heb je interesse in Hittech Landes, de vacature of behoefte aan meer informatie?
Reageer dan via de sollicitatiebutton of mail je cv naar chris@metaalkanjers.nl. Liever bellen of whatsappen? Ook dan kun je terecht bij Chris van de Water op 06 132 80 796, ook buiten kantooruren.

Start typing and press Enter to search